Tips

Surirumah Ini Share 8 Barang Yang Amat Berbaloi Beli Dari Daiso,Memang Cukup Berguna Di Rumah

Bagi mereka yang menggilai barangan rumah Jepun, kunjungan ke Daiso boleh diibaratkan seperti berkunjung ke syurga membeli-belah. Deretan produk yang dijual dengan harga serendah RM5 itu pastinya membuatkan ramai yang meronta-ronta mahu membelanjakan wang ringgit mereka di sini.

Berikut merupakan antara barang-barang berguna yang paling berbaloi untuk di beli di kedai ini :

1. Penghalau kucing

Cat repellent. (Penghalau kucing) INI BUKAN RACUN. Kucing berak merata-rata elok la beli ni utk kesejahteraan bau bauan.

2.Pembeku minyak masak

Sisa minyak masak dibekukan dan dibuang dalam tong sampah.Kalau tak ada masa nak kumpul minyak dan buang ke alam flora,di sarankan beli ni untuk kesejahteraan longkang dan alam sekitar.

3.Pengasing sampah di sinki

Nak longkang kita bersih macam di Jepun?Kebersihan bermula dari rumah.Pengasing sampah di sinki untuk kesejahteraan longkang

4.Kiub ais

Tradisional way kita bekukan air dan menjadi ais.Dont worry,yang ini tidak memudaratkan.

5.Konjac puff

Nak cuci muka ala-aka spa boleh je guna konjac puff ni.Kalau tengok puff ni dalam plastik mcm batu keras.Tapi bila dah rendam air jadi lembut.Boleh la facial di rumah

6.Magic span

Tengok magic sponge ni mcm tak ada apa je.Tapi sebenarnya banyak kegunaan cth utk lantai atau dinding boleh meninggalkan kesan degil dengan sangat berkesan.Watermark pun berkesan juga

7.Sabun mesin basuh

Yang ni sesuai sangat untuk siapa yang tak pernah nak cuci kotoran degil kt mesin basuh.Ada banyak jenis dekat daiso.Boleh pilih yang ni dan satu lagi tu.

8.Agen pembersih paip

Agen pembersih paip ni sesuai untuk bersihkan dalam paip,letak seketul lepas tu keluar la lemak berkeladak dalam paip tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *